Οι δεσμεύσεις μας για να ενισχύσουμε την Πολιτική Προστασία

             Η Πολιτική Προστασία είναι ένας πολύ σημαντικός και ευρύς τομέας για κάθε Δήμο, αφού αντιμετωπίζει περιστατικά λόγω επικίνδυνων καιρικών και φυσικών φαινομένων, όπως η πυρκαγιά, η πλημμύρα, η χιονόπτωση, ο σεισμός, η κακοκαιρία. Βασίζεται πρωτίστως στην πρόληψη αλλά και  στην άρτια οργάνωση, εκπαίδευση, εξοπλισμό και στελέχωση. Η "Ανατροπή", με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, έχει τα στελέχη και τη γνώση να φέρει τον τομέα αυτό στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας με σύμμαχο τον εθελοντισμό.

 

Με αίσθημα ευθύνης, εκθέτουμε τις δεσμεύσεις μας ώστε η Πολιτική Προστασία να αναβαθμιστεί σε βέλτιστο επιχειρησιακό επίπεδο στο Δήμο μας: 

  1. Η πρόληψη θα βασιστεί στην εκπόνηση σχεδίου δράσης και εκκένωσης ανά περιοχή και περίπτωση.  Έργα πρόληψης: αντιπλημμυρικά έργααπαίτηση για έγκαιρο καθαρισμό ρεμάτων, φρεατίων και διασφάλιση πλευρικών οδών παράκαμψης. Συστηματική ενημέρωση μέσω πρακτικών και διαδραστικών  μεθόδων, ώστε οι πολίτες να δύνανται να προφυλαχθούν και να συνεργάζονται με τα σώματα ασφαλείας, τις ένοπλες και εθελοντικές ομάδες. 
  2. Άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου με τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, ώστε ο Δήμος να μην αποτελεί τροχοπέδη στις αρχές. Γενικευμένη σύσκεψη θα πραγματοποιείται στην αρχή κάθε έτους, με συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών κλιμακίων, με θέμα την οργάνωση και τον προγραμματισμό ζητημάτων Πολιτικής Προστασίας. 
  3. Πλήρης εξοπλισμός με μέσα, τόσο επιχειρήσεων, όσο και υποστήριξης με την αξιοποίηση χρηματοδοτήσεων.
  4. Πλήρης εκπαίδευση όλου του προσωπικού,  Αντιδημάρχων και εκλεγμένων σε θέματα Πολιτικής Προστασίας και στο μνημόνιο ενεργειών του Δήμου ανά περίπτωση.
  5. Πλήρες πρόγραμμα ενημέρωσης των πολιτών διά ζώσης 3 φορές τον χρόνο για όλα τα θέματα Πολιτικής Προστασίας, όχι μόνο γενικά αλλά και ειδικά για την κάθε κοινότητα, μιας και η κάθε κοινότητα έχει διαφορετικό βαθμό επικινδυνότητας ανά φαινόμενο.
  6. Πιστοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών στην πυρόσβεση και κάλυψη της ασφάλειάς τους. Στόχος η κοινή εκπαίδευση, κατάρτιση και αλληλοκάλυψη των κλιμακίων. 
  7. Αναβάθμιση του αυτοτελούς γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας και εκπαίδευση του προσωπικού με σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων.
  8. Σύσκεψη ανά μήνα με τους Προέδρους των κοινοτήτων για θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας, τις ανάγκες της κάθε κοινότητας, επίλυση προβλημάτων και κάλυψη εκκρεμοτήτων που έχουν να κάνουν με ανάγκες για αντιμετώπιση αναγκών και καταστροφών.

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας, δημιουργία για το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου