Οι δεσμεύσεις μας για τα οικονομικά του Δήμου

             Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα  είναι η σωστή διαχείριση των οικονομικών στοιχείων του Δήμου, τα οποία δυστυχώς δεν έτυχαν ορθής διαχείρισης, δεν υπήρξε οργάνωση και εν γένει κυριάρχησε η κακοδιαχείριση. 

Η "Ανατροπή" και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, προτείνει τη θέσπιση Αντιδημάρχου Οικονομικών, Ακίνητης Περιουσίας και Προγραμματισμού, μια θέση νευραλγικής σημασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ίδιος ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και διπλωματούχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

 Δέσμευσή μας η βελτίωση της οικονομικής εικόνας του Δήμου ως προς την αύξηση των εσόδων, ως προς την μείωση των αλόγιστων σπαταλών, ως προς την διαφάνεια αυτών, όπως και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

 

Τα αναγκαία για το σκοπό αυτό μέτρα είναι τα εξής:

  1. Σύσταση γραφείου προγραμματισμού και επιδοτούμενων προγραμμάτων και διεξαγωγή ολοκληρωμένων οικονομικών μελετών, ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για χρηματοδοτούμενα προγράμματα.
  2. Δημοσιοποίηση και αξιοποίηση της ανενεργής δημοτικής περιουσίας, η οποία μέχρι σήμερα είναι αναξιοποίητη.
  3. Τακτική και οργανωμένη παρακολούθηση των εισπράξεων του Δήμου, ώστε να αποφεύγεται το φαινόμενο επιχειρήσεις ή ιδιώτες να χρωστούν υπέρογκα ποσά στον Δήμο, τα οποία εν τέλει δεν εισπράττονται.
  4. Συντηρήσεις και επισκευές στην ώρα τους, ώστε να αποφεύγεται η καταστροφή και η μετέπειτα ασύμφορη επισκευή και συντήρηση των υποδομών.
  5. Προγραμματισμένες μαζικές προμήθειες υλικών και αναλωσίμων, ώστε να γίνονται όλες με μειοδοτικούς διαγωνισμούς.

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας, δημιουργία για το μέλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου