Οι δεσμεύσεις μας για την ενημέρωση των πολιτών – συμμετοχή – διαφάνεια

Το τρίπτυχο ενημέρωση, συμμετοχή, διαφάνεια στοιχειοθετεί τις βασικές αρχές της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή". Πιστεύουμε ότι, η ενημέρωση από το Δήμο σε συνδυασμό με τη  συμμετοχή των πολιτών, μέσω των προτάσεών τους, για την βελτίωση και αναβάθμιση του Δήμου, χτίζει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ δημοτικής αρχής και δημοτών.

Η "Ανατροπή", με υποψήφιο Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, θέτει τις βάσεις της διαφάνειας και επιθυμεί τον σωστά ενημερωμένο πολίτη που συμμετέχει στις αποφάσεις του Δήμου.

 

Οι δεσμεύσεις μας, ώστε το παραπάνω τρίπτυχο να γίνει πράξη είναι οι εξής:

  1. Ετήσιες, ανοιχτές ομιλίες Δημάρχου και Αντιδημάρχων και μηνιαία συνέντευξη τύπου Δημάρχου και Αντιδημάρχων για τα πεπραγμένα του μήνα και προτεραιότητες του επόμενου.
  2. Τήρηση εβδομαδιαίου προγράμματος πρόσβασης των πολιτών στον Δήμαρχο και στους Αντιδημάρχους.
  3. Τακτικότερες και ουσιαστικότερες συνεδριάσεις της επιτροπής διαβούλευσης, της οποίας οι αποφάσεις θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στο δημοτικό συμβούλιο.
  4. Προκαθορισμένες, ανοιχτές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και σε άλλες περιοχές εκτός από την πόλη της Σάμου, ώστε να μπορούν όλοι οι δημότες να παρευρεθούν.
  5. Θέσπιση χρόνου ερωτήσεων ή τοποθετήσεων των δημοτών σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου.
  6. Εντός 3 ημερών από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, οι αποφάσεις θα αναρτώνται ως ηχητικό ντοκουμέντο στην ιστοσελίδα του Δήμου και εντός 10 ημερών θα δημοσιεύονται εγγράφως.
  7. Για σημαντικά θέματα του Δήμου θα ζητείται η γνώμη των πολιτών και σε ειδικές περιπτώσεις θα διενεργείται και δημοψήφισμα, όπως η νομοθεσία ορίζει, στο πλαίσιο της άμεσης δημοκρατίας. 
  8. Όλες οι προκηρύξεις του Δήμου για απασχόληση εργαζομένων θα ανακοινώνονται εκ των προτέρων στην μηνιαία συνέντευξη τύπου του Δημάρχου και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  9. Δημιουργία γραφείου-υπηρεσίας στον Δήμο με κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση των δημοτών, σύσταση τηλεφωνικής γραμμής επικοινωνίας δημοτών και επαναλειτουργία του Συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης.

 

Ανατροπή… το πρόγραμμά μας, δημιουργία για το μέλλον! 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου