Πανελλήνιες εξετάσεις, νέοι, μέλλον…


Με αφορμή την έναρξη των πανελλήνιων εξετάσεων των μαθητών της Γ’ Λυκείου (Γενικών και Επαγγελματικών), η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία.
Επιτυχία σε αυτή την διαδικασία,
που κλείνει τον κύκλο των μαθητικών χρόνων, και προετοιμάζει την έναρξη μιας άλλης ζωής, για την απόκτηση περαιτέρω γνώσεων, που για τους περισσότερους φέρνει την μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.
Δυστυχώς στις μέρες μας, πολλοί τελειόφοιτοι μαθητές δεν θέλουν να σπουδάσουν ή δεν μπορούν ή δεν βρίσκουν νόημα σε αυτή τη διαδικασία, εξαιτίας της υπάρχουσας επαγγελματικής αβεβαιότητας. Δυστυχώς, επίσης, πολλοί νέοι στο νησί της Σάμου, είτε σπουδάζουν είτε όχι, θέτουν "όνειρο ζωής" να φύγουν όσο πιο γρήγορα από αυτό τον τόπο, να φτιάξουν την ζωή τους κάπου αλλού.
Και σε όλα αυτά, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι απούσα· η νυν δημοτική αρχή, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, παραμένουν απαθείς σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση των νέων ανθρώπων. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι δεν έχει ούτε όραμα ούτε προτάσεις, αλλά ούτε και λύσεις.
Παρά το γεγονός ότι πολλές θητείες έχουν παρέλθει στην τοπική αυτοδιοίκηση, η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλαχτη, καθώς δεν έχει υλοποιηθεί κανένα πρόγραμμα και καμία ιδέα αναφορικά στο μέλλον των νέων και του τόπου. Στα 4 χρόνια της νυν δημοτικής αρχής, ουδέποτε τέθηκαν ως θέμα σε δημοτικό συμβούλιο οι ενέργειες που μπορεί ο δήμος να κάνει, ώστε να βοηθήσει έμπρακτα το μέλλον του τόπου.
Και το μέλλον του τόπου είναι τα παιδιά και ουδέποτε υλοποιήθηκε πρόγραμμα στήριξης νέων, ώστε να μπορέσουν να σπουδάσουν. Ουδέποτε έγιναν σκέψεις, ώστε οι νέοι να στηριχτούν στα πρώτα τους βήματα, στην έναρξη της επαγγελματικής τους καριέρας, πριν φύγουν μακριά.
Η  "Ανατροπή", γνωρίζοντας όλα αυτά τα ζητήματα και έχοντας μελετήσει όλους τους τρόπους που μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε να οικοδομηθεί σωστά ένα ελπιδοφόρο μέλλον για όλους τους νέους, εύχεται σε όλους τους μαθητές καλή επιτυχία στον δύσκολο αγώνα τους.
Η "Ανατροπή" θα βρίσκεται πανταχού παρούσα και ικανή να υλοποιήσει βιώσιμα προγράμματα στήριξης. Η "Ανατροπή" προσπαθεί καθημερινά να ενημερώνει όλους τους κατοίκους της Σάμου για αυτές τις προτάσεις και θα βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στο μέλλον του τόπου.
Το μέλλον μας ανήκει, και το δημιουργούμε μαζί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου