Όχι άλλα ψηφίσματα, αλλά πράξεις ουσίας…



Στο δημοτικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 2 Νοεμβρίου, η "Ανατροπή" ήταν ενάντια στο να ψηφιστούν για άλλη μια φορά ψηφίσματα που
δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα, όπως έχει δείξει το παρελθόν. Η "Ανατροπή" δεν ψήφισε κανένα ψήφισμα και ζήτησε πράξεις ουσίας.
            Η συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου δεν πέτυχε, και τόσο καιρό ούτε τα ψηφίσματα έχουν καρποφορήσει. Τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης δείχνουν ότι, στις πρώτες 17 ημέρες από την Δευτέρα 17/10 που θα ξεκίναγε η "αποσυμφόρηση" (όπως αποφασίστηκε στην συνάντηση δημάρχου και υπουργών) φεύγοντας 20 με 30 άτομα καθημερινά, αντί να φύγουν δηλαδή 340 με 510 άτομα, έφυγαν μόνο 191 και ήρθαν 670.
            Η "Ανατροπή" πρότεινε στον δήμαρχο, αλλά και στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, να γίνει άμεσα ένα έκτακτο συμβούλιο, ώστε να υπάρξει χρόνος συζήτησης και να βρεθεί από κοινού πως πρέπει να κινηθούμε και πως πρέπει δραστικά να πιέσουμε τις καταστάσεις.
            Τα ψηφίσματα δεν αρκούν πλέον, ο τόπος θέλει πράξεις… πράξεις ουσίας, πράξεις που θα φέρουν αποτέλεσμα, εδώ και τώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου