Προσφυγικό-Μεταναστευτικό: Ο δήμος τα κατάφερε;



Στο πρόσφατο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, που έγινε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, έγινε ενημέρωση από τον δήμαρχο Σάμου για τη σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11 Οκτωβρίου, για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα στη Σάμο.
Η "Ανατροπή" έθεσε τα εξής ζητήματα:

1.      Θα έπρεπε το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ή τουλάχιστον μια ενημέρωση-συζήτηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων να είχε γίνει πριν τη προγραμματισμένη σύσκεψη, και έτσι να εκπροσωπούνταν η Σάμος με μια πρόσφατη απόφαση και τα πρόσφατα αιτήματα του δημοτικού συμβουλίου.
2.      Πως δέχτηκε ο δήμαρχος Σάμου την "αποσυμφόρηση" του νησιού, φεύγοντας καθημερινά 20 με 30 πρόσφυγες-μετανάστες προς την ηπειρωτική Ελλάδα; Αν καθημερινά εισέρχονται πάνω από 20 με 30 άτομα, μόνο αποσυμφόρηση δεν θα γίνει.

Η "Ανατροπή" πιστεύει ότι οι δεσμεύσεις από τον υπουργό για την αποσυμφόρηση του νησιού μας, με απλή λογική και απλά μαθηματικά δεν βγαίνει. Θα έπρεπε η δημοτική αρχή να είχε κερδίσει καλύτερες δεσμεύσεις, πιο πρακτικές και πιο υλοποιήσιμες. Ζητάει από τον δήμαρχο να γίνεται έλεγχος αν τελικά ο αριθμός των προσφύγων-μεταναστών μειώνεται ή όχι, και να ενημερώνει για τα εν λόγω ζητήματα. Αν δεν μειώνεται σταδιακά ο αριθμός αυτός, τότε πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι, ίσως πιο δραστικοί, ώστε να γίνει αυτή η αποσυμφόρηση, που πρέπει σίγουρα να γίνει πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου