Τεχνικό πρόγραμμα 2016



Στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου, το σημαντικότερο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος για το 2016.
Η δημοτική παράταξη "Ανατροπή"
καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα, διότι δεν έχει εφαρμοστεί η νομοθεσία, όπως προβλέπει ο νόμος του "Καλλικράτη". Οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες δεν ρωτήθηκαν για το εν λόγω πρόγραμμα, και ουδέποτε στάλθηκε σε αυτές ο προϋπολογισμός εξόδων τους, ώστε να καθορίσουν τις προτεραιότητές τους βάσει αυτού.
Είναι αδιανόητο ένα τεχνικό πρόγραμμα να μην συμπεριλαμβάνει τις ανάγκες όλων των κοινοτήτων. Είναι αδιανόητο να μην είναι ενήμεροι και να μην έχουν ρωτηθεί οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι κάθε κοινότητας. Είναι αδιανόητο ένα τεχνικό πρόγραμμα να μην συμπεριλαμβάνει όλα τα χωριά, έστω και με ένα μικρό ποσό, όταν ο προϋπολογισμός για νέα έργα είναι 800.000€ περίπου.
Το τεχνικό πρόγραμμα που ψήφισε η δημοτική αρχή σίγουρα δεν βοηθάει την ισομερή και δίκαιη ανάπτυξη όλου του τόπου. Από τους 33 δημοτικούς συμβούλους που επέλεξε ο σαμιακός λαός, μόνο 13 βρισκόντουσαν στην συζήτηση αυτού του θέματος και ήθελαν αυτό το τεχνικό πρόγραμμα.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου